lammetjes dag 15 mei 2022

lammetjes dag 15 mei 2022

Lammetjesdag 15 mei 2022  Borkeldweg 17 in Markelo

Gelukkig, Lammetjesdag kan gelukkig weer. De afgelopen 2 jaar heeft Corona ons nogal dwars gezeten.
Stichting Schaapskudde Hof van Twente, Staatsbosbeheer en IVN organiseren zondag 15 mei weer een Lammetjesdag op in en rondom informatieboerderij ’n Witten op de Borkeld. Voor ouders en kinderen staat er beschuit met muisjes, koffie en limonade klaar en is er de mogelijkheid om lammetjes te knuffelen. Schaapherders Melissa, Aris en Jos vertellen graag meer over de schaapskudde en het natuurgebied.
De toegang is zondag gratis, al wordt een vrije gift op prijs gesteld. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Parkeergelegenheid is er voldoende aan de Borkeldweg 17.

een adoptielammetje

adoptie van lammetjes

Er komt heel wat kijken bij de verzorging en het management van de schaapskudde. De dieren moeten worden bijgevoerd, krijgen mineralen (vitaminen voor schapen). Jonge lammetjes worden soms bijgevoerd met lammetjesmelk. De afrastering moet worden aangeschaft en onderhouden, de dierenarts moet soms op bezoek komen en daarnaast zijn er ook kosten die komen kijken bij de administratie, reiskosten, verzekeringen, gereedschap en (bescheiden) PR die de stichting onderhoudt.

Als u een bijdrage wilt leveren aan al deze werkzaamheden en kostenposten dan zijn we u daar uiteraard bijzonder dankbaar voor. Uw bijdrage aan de stichting is een investering in de ontwikkeling van duurzame methoden van natuurbeheer op kleine schaal. Uw lammetjes adoptie komt rechtstreeks ten goede aan de lammetjes. Zo hebben we dit jaar  een leegstaande schuur kunnen huren zodat de schapen niet buiten hun lammetjes hoefde te krijgen. 

Hoe werkt dat:

  • Op de site ziet u het kopje lammetjes adoptie. Als deze link komt u ook rechtstreeks op die pagina!
  • Als u daar op drukt omdat u de kudde wilt helpen door een lammetje te adopteren, krijgt u een overzicht te zien van alle lammetjes. Kijk gerust rond totdat u een lammetje ziet die u helemaal geweldig vind.
  • Bij ieder lammetje staat een 5 cijferig nummer. Als u daarop drukt krijgt u een grotere foto te zien.
  • Druk dan op de knop adopteer dit lammetje.
  • Op de contactpagina selecteert u vervolgens adopteer dit lammetje als onderwerp.
  • Vermeld hoe u het lammetje wilt noemen en het 5 cijferige nummer.
  • Vul tenslotte uw e-mail adres in en vergeet vooral uw  huisadres niet. .
  • Vervolgens ontvangt u van ons een betaalverzoek per mail.
  • Na ontvangst van de betaling halen wij de foto van het lammetje off-line.
  • U ontvangt een geboorte kaart - certificaat met de foto, de naam van het lammetje en een persoonlijke uitnodiging voor de terugkomdag voor de adoptieouders. 

Uiteraard kunt u op de lammetjesdag zelf ook een lammetje adopteren. Het is alleen niet altijd mogelijk het lammetje uit de kudde te krijgen. 

Geplaatst op 22-04-2022 door Jos Duurland adoptie lammetjes 1504

Blog archief

Blog groep

Next